Makuda's FotoPage

By: Makuda Pakuda

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 30-May-2010 18:29 Email | Share | | Bookmark
Hapdet..hapdet

masa lepas cukur...butakkss..2mnths
dh masuk 3mnths...
4mnths
View all 6 photos...
Assalamualaikum semua.Buat mereka yg tak jemu2 berkunjung ke sini w.pun kt umah ni dh penuh sawang,jutaan terima kasih makuda ucapkan.Semenjak ada si kecik ni...huh,mmng tak menang tngn dibuatnya.Kena pulak laptop buat hal...ceh,mcm2 la alasan...hakhakhak.
Tp..mmng penat skrng ni...balik skul pn dh around kul 3pm kalu takde meeting...kalu tak..kekadang sampai 5 lebih.Balik umah,nk bersilat pulak ngan si kecik.Lately,pakuda pn selalu outstn... .Mana nk jaga mek tu..nk buat keja umah yg lain..nk buat 'projek menuai'...hehe(pam susu larrr) ..So..at this while..ni je yg mak leh hapdet..gambo mek tu dr dia 2mnths till 5 mths.Next entry...nk buh latest pic dia,lak k.Skrng mek tu dh 8mths..huh..dh merangkak dngn laju dan jayanya satu umah..cehhh..mcm la umah besau bonar... .Dh mula nk berdiri sambil pagang sofa n grill...mak penat nyahhhh!


Tuesday, 29-Sep-2009 07:20 Email | Share | | Bookmark
Marissa Sofea....

 
Nih jari papa dia lar nih...
 
View all 18 photos...
Ni lar nama yang kami setuju untuk diberi kepada first baby nih... Rasanya sesuai dah untuk baby nih... Insya Allah...


Wednesday, 23-Sep-2009 10:56 Email | Share | | Bookmark
1 Day....

 
Senyum skit...
 
View all 7 photos...
Hari ni, dah satu hari.... Nama pun tak register lg... Tapi, dah sepakat dgn Pak Uda nk bg nama apa kat baby... Heheh... Nanti diumumkan yer....


Tuesday, 22-Sep-2009 09:22 Email | Share | | Bookmark
Our First Baby..

Saat selepas dilahirkan
 
 
View all 6 photos...
Alhamdulillah... Mak Uda selamat melahirkan seorang baby girl pada hari ini seberat 3.12kg... So, sekarang nih, Mak Uda berpantang di Taiping... Buat yg mengucapkan tahniah kepada Mak Uda, Mak Uda mengucapkan terima kasih banyak2... Moga Allah merahmati kalian semua... Amiinnn....


Sunday, 30-Aug-2009 16:19 Email | Share | | Bookmark
DAY 9

Hari ni hari ke-9 umat islam berpuasa.Alhamdulillah,setakat ni Allah kurniakan kudrat yang cukup untuk makuda berpuasa.Memang makuda tngh menghitung hari..nebes,excited..semua ada.Semoga zuriat yg bakal lahir nanti menjadi seorang anak yg beriman,sihat dan sempurna..dan semoga Allah permudahkan masa makuda nak deliver nanti.Insyallah..makuda akan bersalin di K.L je,pas sehari dua baru balik Tepeng untk berpantang.Kalau ikut due doc cakap 22'nd Sept..which kalau dia extend lg 2 hari..24'th is my birthday..sama la ngan beday mama dia .Tp tak kisah la dia nak kuar bila pun,asalkan baby sihat dan semuanya selamat..aminnn.Doakan makuda yer kawan2.
So,hari ni makuda teringin nak buat Rosemarry Lemon Chicken.Dngn bantuan Pakuda...maka terhasil lah juadah2 di bawah..enjoyz.

Resepi Rosemarry Lemon Chicken
1 ekor ayam sederhana besar
3 ulas bawang putih
3 sdb rosemarry kering
2 biji lemon
3 sdb olive oil
sedikit garam dan gula

Cara-cara
1.Rebus lemon sampai lembut kulitnya,bila dh lembut angkat dan cucuk2 dngn garfu.
2.Tumbuk bawang putih bersama rosemary,pastu masukan perasa dan olive oil.
3.Lumur bahan2 yg dh ditumbuk tadi pada ayam dan biar seketika.
4.Sebelum bakar ayam tu,sumbat lemon dlm ayam tu pastu tutup la montot dier.
5.Bakar selama 1 jam atau sampai ayam tu masak.



Resepi Puding Custard Berkuah
Untuk Custard
½ cawan tepung custard
2 ½ cawan air
3 sdb gula

Untuk Kuah
1 tin susu cair
1 tin buah rambutan yg ada nenas kt dlm dia
7 sdb gula atau secukup rasa.

Cara-cara
1.Campur semua bahan untuk custard tu dlm periuk dan kacau sampai pekat dan berkilat.
2.Bila dh pekat,masukan dalam acuan dan sejukan dlm peti ais.
3.Untuk kuah,periuk yg guna untk buat custard tadi tak payah basuh,masukan susu dan air buah rambutan tadi bersama-sama gula.
4.Kacau sampai mendidih dan sblm tutup api,masukan buah rambutan tadi.
5.Sejukan jugak kuah ni di dalam peti sejuk.
6.Bila nak makan,tuang je kuah ni atas pudding custard tadi.



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net